Sunday, December 03, 2006

Trouwerij Marthe

Deze trouwavond moet nog van tekst worden voorzien.

Recept hachee

Voor de liefhebbers is hier dan eindelijk het langverwachte Hachee recept van Reinier:

Hachee a la Reinier

Ingerdienten:
1 kilo rundersoepvlees of hacheevlees (hacheevlees is duurder maar smaakt niet beter!)
1 kilo uien
2 teentjes knoflook
3 kruidnagels
2 blaadjes laurier
2 flinke plakken ontbijtkoek
zout en peper naar smaak
schep sambal naar smaak

Bereiding:
  1. Snij de uien in stukken.
  2. Bak het vlees op hoog vuur (in roomboter of margarine) aan tot het een goud bruin baklaagje heeft.
  3. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  4. Voeg de gesneden uien toe.
  5. Voeg de ontbijtkoek, knoflook, theelepel sambal, laurierblaadjes en kruidnagels toe.
  6. Zet het vuur nu laag en af en toe blijven roeren.
  7. Af en toe proeven of het geheel op smaak is (niet te pittig/flauw, droog /vochtig) en hier naar handelen.
  8. Laat de hachee 1, 5 tot 2 uur lekker sudderen.
  9. Te serveren met aardappels en rodekool of spruitjes.
  10. Eet smakelijk!!!

NOTE: afhankelijk van de pittigheid van de hachee een 1/2 blokje runderbouillion toevoegen tijdens het sudderproces.
NOTE: afhankelijk van de vochtigheid van de uien of wanneer de hachee te snel inkookt water toevoegen.

Borrel

Vrijdag middag, de laatste dingetjes afmaken achter de computer voor het weekend begint.
Tja en dan borrelen met je collega's. Lekker om 17:30 in de kroeg.
Goede gesprekken en een aantal biertjes later.
Nog wat biertjes later...
Het was erg gezellig.En we hebben vele goede gesprekken gehad.
Tja, meer kan ik er niet van maken.

Onderweg naar Belgie

Resultaat opgeknapt huisje