Sunday, December 03, 2006

Recept hachee

Voor de liefhebbers is hier dan eindelijk het langverwachte Hachee recept van Reinier:

Hachee a la Reinier

Ingerdienten:
1 kilo rundersoepvlees of hacheevlees (hacheevlees is duurder maar smaakt niet beter!)
1 kilo uien
2 teentjes knoflook
3 kruidnagels
2 blaadjes laurier
2 flinke plakken ontbijtkoek
zout en peper naar smaak
schep sambal naar smaak

Bereiding:
  1. Snij de uien in stukken.
  2. Bak het vlees op hoog vuur (in roomboter of margarine) aan tot het een goud bruin baklaagje heeft.
  3. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  4. Voeg de gesneden uien toe.
  5. Voeg de ontbijtkoek, knoflook, theelepel sambal, laurierblaadjes en kruidnagels toe.
  6. Zet het vuur nu laag en af en toe blijven roeren.
  7. Af en toe proeven of het geheel op smaak is (niet te pittig/flauw, droog /vochtig) en hier naar handelen.
  8. Laat de hachee 1, 5 tot 2 uur lekker sudderen.
  9. Te serveren met aardappels en rodekool of spruitjes.
  10. Eet smakelijk!!!

NOTE: afhankelijk van de pittigheid van de hachee een 1/2 blokje runderbouillion toevoegen tijdens het sudderproces.
NOTE: afhankelijk van de vochtigheid van de uien of wanneer de hachee te snel inkookt water toevoegen.

No comments: