Hachee a la Reinier
Ingerdienten:
1 kilo rundersoepvlees of hacheevlees (hacheevlees is duurder maar smaakt niet beter!)
1 kilo uien
2 teentjes knoflook
3 kruidnagels
2 blaadjes laurier
2 flinke plakken ontbijtkoek
zout en peper naar smaak
schep sambal naar smaak
Bereiding:
- Snij de uien in stukken.
- Bak het vlees op hoog vuur (in roomboter of margarine) aan tot het een goud bruin baklaagje heeft.
- Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Voeg de gesneden uien toe.
- Voeg de ontbijtkoek, knoflook, theelepel sambal, laurierblaadjes en kruidnagels toe.
- Zet het vuur nu laag en af en toe blijven roeren.
- Af en toe proeven of het geheel op smaak is (niet te pittig/flauw, droog /vochtig) en hier naar handelen.
- Laat de hachee 1, 5 tot 2 uur lekker sudderen.
- Te serveren met aardappels en rodekool of spruitjes.
- Eet smakelijk!!!
NOTE: afhankelijk van de pittigheid van de hachee een 1/2 blokje runderbouillion toevoegen tijdens het sudderproces.
NOTE: afhankelijk van de vochtigheid van de uien of wanneer de hachee te snel inkookt water toevoegen.
No comments:
Post a Comment